17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

МО: Ще върнем на работа служителите на Военния санаториум в Поморие

Процедурата по изпълнение на Решението на Министерски съвет от 17 ноември 2016 г. за преминаване на Болница за долекуване продължително лечение и рехабилитация-Поморие /Военен санаториум/ към Многопрофилната болница за активно лечение и рехабилитация – „Вита“ ЕООД – Велинград започна от 2 февруари.

Ръководството на Министерството на отбраната твърдо декларира, че няма да допусне продажбата на имота и ще запази предназначението на лечебното заведение. Нито един от освободените цивилни служители на БДПЛР-Поморие, който желае да работи няма да остане без работа, се казва в съобщение на ведомството.

Назначаването на освободените служители в новосъздадения клон към „Вита“ ЕООД – Велинград ще се осъществява по нов щат, който обединява досега действалите основен и допълнителен щатове. До тогава всички освободени служители, в изпълнение на Колективния трудов договор и Кодекса на труда, ще получат обезщетение, пишат още от Военното министерство.

От информацията обаче не става ясно колко служители и кога ще бъдат назначени или върнати на работа.

Съгласно Решението на Министерски съвет, което влиза в сила на 2 февруари 2017 г., БДПЛР-Поморие ще излезе от състава на Военномедицинска академия и ще бъде предоставена за безвъзмездно управление на Министерството на отбраната. Имотът ще придобие статут на частна държавна собственост и ще бъде предаден на Многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация „ВИТА”- Велинград (МБПЛР „ВИТА” – Велинград).

МБПЛР „ВИТА” – Велинград е търговско дружество на Министерството на отбраната със 100% държавна собственост и е включена в забранителния списък за приватизация от 2009 г. Откакто е станало търговско дружество през 2001 г. до момента, болницата работи на печалба, развива се много успешно и в момента е водещо лечебно заведение в страната в своята област.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук