11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

МП „Малко Търново“: Откриха хиляди цигари в резрвоарите на две коли

31 400 къса /1 570 кутии/ контрабандни цигари в резервоарите за гориво на два леки автомобила с българска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Колите са пътували от Турция за България, като са пристигнали на граничния митнически пункт Малко Търново в интервал от 10 минути в късния следобед вчера. При митническата проверка на първия автомобил, митническите служители забелязват следи от манипулация по капака на сондата за гориво. 

контрабандни цигари

След демонтаж на бензиновата сонда на резервоара на автомобила в специализираното хале на пункта за щателни митнически проверки се оказва, че резервоарът е пълен със 770 кутии цигари без акцизен бандерол. От резервоара на втория автомобил са извадени още 800 кутии контрабандни цигари.

Цялото количество иззети цигари са с марка „ММ“, без акцизен бандерол и без надпис  „Duty free“. Установено е, че нарушителите с инициали  Д.Г.и С.Г. са баща и син. Срещу тях са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. И двата автомобила са от една и съща марка „Фолксваген Пасат“ комби. Цигарите са били укрити по идентичен начин, като газовите бутилки и на двете коли са били монтирани под задната броня, за да не бъдат видими при външен оглед.

Три случая на укрити големи количества контрабандни цигари в резервоари на леки коли са разкрити от митническите служители на Малко Търново в рамките на месец. Контрабандистите стават все по-изобретателни в монтажа на газовите уредби, опитвайки се да ги прикрият и да създадат впечатление,че автомобилите се движат с бензин, за да избегнат проверка на резервоарите, коментират митнически служители.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук