14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

МРР реши за старите казарми в Морската

Община Бургас получи „зелена светлина” за изграждането на Дневен център за деца и младежи с увреждания в Морската градина. Новината съобщи председателят на местната структура на БСП, Евгений Мосинов. По думите му, положителното за местната администрация решение било взето през миналата седмица от Министерството на регионалното развитие.

Казусът с дневния център отдавна предизвиква дебати и прехвърляне на отговорности. На изминалата общинска сесия, кметът Димитър Николов обяви, че МРР не дава разрешение за изграждането на социалната структура. Сега обаче от министерството са решили, че бившите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк могат да се използват за социални нужди. Мотивите за отказа преди месец бяха, че там трябвало да има образователен център. Не стана ясно дали решението е било взето след второ мотивационно писмо, изпратено до регионалното министерство от община Бургас.

Мосинов обяви, че и бургаските депутати от БСП имат заслуга, тъй като се поставили въпроса за разглеждане от отговорните институции. Оттук нататък ни предстои да разберем кога ще започнат реалните дейности по изграждането на Дневния център за деца и младежи в Морската градина.

По план в него ще се предлагат комбинирани грижи за деца и младежи с психически, физически и сензорни увреждания. Предвижда се да се извършват медико-социални дейности, рехабилитация, възпитателна и корекционна работа по специализирани програми. По този начин ще се създаде възможност за цялостно обслужване на децата и младежите през деня. Структурата ще е за деца и младежи от 8 до 18 години.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук