9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Мръсни води се изливали на Северния плаж в Бургас

Районната екоинспекция е установила замърсяване на морски плаж Бургас – Север, съобщиха оттам. Проверката е била извършена по получен сигнал за мръсна морска вода. Констатирано, че от отливен канал за дъждовни и повърхностни води от ж. к. „Лазур“, на морския плаж „Бургас – север” изтичат и се заустват в Черно море видимо мътни води, които нямат характерния вид и мирис на битово- фекални. С водите към Черно море се стича и замърсена пяна.Северен плаж - Бургас

Във връзка с констатациите е дадено задължително предписание на „ВиК“ ЕАД Бургас, дружеството ползвател на канализационната система на гр. Бургас да бъдат предприети незабавни действия за проверка за наличие на нерегламентирани включвания на отпадъчни води в отливния канал, изведен на морски плаж „Бургас – север”, между десети и единадесети спасителен пост, предназначен да отвежда дъждовни и подпочвени води от ж. к. „Лазур” в Черно море.

В случай на установяване на такива включвания, както и за предприетите в тази връзка действия, в седемдневен срок от получаване на настоящото писмо да бъде уведомена РИОСВ – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук