11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Музикалното в Бургас с премиерен, рекламен филм за юбилей

Премиерата на филма за Юбилейния концерт на Националното училищие за музикално и сценично изкуство „ Проф. Панчо Владигеров“ ще се състои на 30 юни от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина в Бургас. Филмът е създаден въз основа на мултимедийния концерт – спектакъл „Среща на поколенията“ ,който се проведе през месец март т.г.numsi_50god.jpgС него бяха  отбелязяни  50 години от създаването на музикалното училище в Бургас, 90 години народно музикално училище „Родни звуци“ и 100 години музикално дружество „Родни звуци“.

Ученици, студенти и професионалисти – възпитаници на учебното заведение представиха тогава на сцената на Бургаската опера неповторим спектакъл с мултимедийно светлинно шоу и много музикални изненади в  различни стилове създадени от български и чужди композитори. Гости на концерта бяха сопраното Мария Белчева, Павел Златаров – цигулка, Илияна Тодорова – пиано, Атанас Карафезлиев – цугтромбон.

 „ При подготовката на празничната програма сме се ръководили от два важни принципа – обединение и приемственост. Няма как да продължим без да си припомним миналото и за това събрахме завършили наши ученици, вече изяваващи се музиканти, и настоящи възпитаници на училището“, заяви тогава  Златина Пантелеева – Директор на НУМСИ „проф. Панчо Владигеров“.

Всичко това гражданите и гостите на града ще могат да видят във филмовата версия, чиято премиера предстои в последния ден на месец юни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук