13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Музикалното с концерт на живо във Фейсбук- „Музиката на Европа“

Нови  приключение в света на изкуството очакват през следващите няколко седмица феновете на проекта „На концерт в сряда” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

„Музиката на Европа” е името на един нов формат, който ще срещне публиката с творчеството на най- великите класически и съвременни композитори.

В няколко поредни издания малки и големи ще бъдат въвлечени в едно завладяващо пътешествие през Италия, Франция, Австрия и Германия с гениални произведения на изкуството, в които композиторите са оставили част от душата си, от собствената си история, от своята радост и тъга.

Първата спирка за меломаните  ще бъде в родината на Леонардо да Винчи,  Микеланджело, Данте Алигиери, Петрарка, Фелини, Павароти, Челентано, София Лорен и Марчело Мастрояни. Страната, на чиято територия се намира 2/3 от цялото културно наследство на Европа – Италия.

На сцената ще звучат произведенията на Верди, Албинони, Доницети, Паганини, Маскани, Пучини, както и любимите на всички канцонети и филмова музика. Музикалните щедьоври ще бъдат интерпретирани от Камерен оркестър на Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” с концерт-майстор  Бернар Махмуд и диригент  Петя Тончева, Ансамбъл тромпети и Солисти.

 

Концертът може да  бъде гледан и на живо в социалната мрежа, в официалната страница на училището във Фейсбук.

Поредицата „Музиката на Европа” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”, тази сряда 1 март от 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище . Вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук