9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Музикалното училище с голям концерт за патронния си празник

Нов мултимедиен  спектакъл ще подари на своята вярна публика Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” в Бургас. Уникалният концерт на младите таланти и техните преподаватели, наречен „Искам да ти разкажа за България” е посветен на патронния празник на учебното заведение.

Тази година  училището ще отбележи 115 години от рождението на големият български музикант, композитор и педагог Панчо Владигеров, роден на 13 март 1899 година. Чрез музиката, танца и словото децата ще  съберат красотата на България на едно място и ще разкажат за нея. От сцената ще прозвучат както църковни песнопения, така и  възрожденски песни. Няма да бъде пропусната и музиката на великите български класици Панчо Владигеров, Петко Стайнов, Веселин Стоянов,Васил Казанджиев и др.

Най- красивите образци на българската филмова музика, както и на  поп музиката също ще бъдат част от сченичната феерия. В този невероятен спектакъл ще вземат участие инструменталисти, певци, артисти и балетисти, както и  Мъжки, младежки и детски хор, Камерен оркестър, Струнен ансамбъл „Анима” и Духов оркестър – всички възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” в Бургас.

По традиция всеки гост на събитието  ще получи подарък.  Този път децата са написали есета, в които споделят какво е за тях България и разказват за красивите кътчета в страната ни. Празничната проява ще се състои на 13 март, четвъртък от 19 часа в салона на Операта и ви предоставя възможността да се потопите в едно изключително изживяване.

                                               

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук