12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Музиката на Европа“ от Музикалното

Френски дух и музика изпълнена с любов към живота ще завладее тази седмица сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

Поредната спирка за публиката в поредицата  „Музиката на Европа” ще бъде родината на  Жана д’Арк, Наполеон, Балзак, Юго, Реноар, Моне, Дега , Сен-Санс, Бизе, Дебюси,  Едит Пиаф, Шарл Азнавур и  Жилбер Беко – Франция.

Музиката, която се е развивала в продължение на векове, ще помогне на зрителите да се докосват до уникалната смесица от изтънченост, аристократичност и изящност   и  усетят обаянието на Монмартр, градините на Тюйлери, двореца Версай, катедралата Нотр Дам, Мулен Руж и Лидо.

В програмата се включени  творби на френската  музика от различни стилове и епохи. На сцената ще звучат произведенията на Луи Клод Дакен, Лео Делиб, Клод Дебюси, Жюл Масне , Жак Ибер, Морис Равел, Ерик Сати и Ян Тиерсен.

 

Вечерта посветена  на френското музикално изкуство  може да бъде гледана и на живо в социалната мрежа в страницата на училището във Фейсбук.

Концертът е част от поредицата „Музиката на Европа” и  се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”.

Тази сряда 22 март от 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище . Вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук