12.1 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Музика и вкусни ястия в „Меден рудник“ на Никулден

Богата фолклорна програма и вкусни ястия ще има специално за жителите на „Меден рудник“ този Никулден. На 6 декември от 10.30 ч. пред храм „Св. Николай Чудотворец“ ще бъде открита празничната програма в най-големия бургаски квартал.

Освен фолклорния концерт, в който ще вземат участие известни народни изпълнители и танцови формации, за празничното настроение ще допринася и конкурсът „Никулденски вълшебства“, в който участват вкусни ястия и красиви погачи. За поредна година празнуващите в „Меден рудник“ ще имат възможността да опитат и от празничния рибен курбан, осигурен от Община Бургас.

За доброто настроение ще се погрижат народните изпълнители Лазар Налбантов и Бинка Добрева, които ще зарадват публиката с любими странджански песни, фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев“ ще представи изключителна хореография, автентични носии и букет от танци.

В концерта ще вземат участие още танцова формация „Младост“ при СОУ „Константин Петканов“, талантливите деца от Фолклорна формация „Звъника“ и невероятните момчета от Школа по гайда при читалище „Паисий Хилендарски 1928“, детска фолклорна формация при читалище „Кирил и Методий 1985“, както и изпълнители от пенсионерски клубове в града.

Комбинацията от хубава музика и разнообразни вкусотии ще накара жителите на „Меден рудник“ да почувстват духа на Никулден в една неповторима празнична атмосфера.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук