10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Мултимилиардерът Кирсан Илюмжинов купува 100% „Петрол Холдинг”?

Новият мажоритарният собственик на „Петрол Холдинг”  Кирсан Илюмжинов има намерение да купи 100% от акциите на най-големия български дистрибутор на горива.

 Това съобщи в Бургас неговият пълномощник Магомедхан Гамзатханов, който се срещна с областния управител Константин Гребенаров. Руският шампион по самбо за 1985 година беше придружен от Георги Мицов- главен проект мениджър на „Петрол Холдинг”.

 Базираната в Швейцария компания изкупи дяловете на акционерите Денис Ершов и Александър Мелник, съответно 47.5% и 5%. Останалият дял от 47.5% принадлежи на Митко Събев.

„В „Петрол“  ще има реформи, холдинга ще процъфтява безусловно, ще има работи места, ще бъдат платени данъци, всичко ще бъде прекрасно.”, заяви  Гамзадханов.     

Гамзадханов потвърди появилата се информация в руската преса, че Илюмжинов има намерение да купи 100% от акциите в „Петрол”

  „Желанието на г-н Кирсан Илюмджинов е  да стане 100% акционер в холдинга. Ние водим преговори с Митко Събев за продажбата на останалите акции. Всичко е въпрос на ценова политика”

 Гамзадханов каза още, че в най-скоро време предстои новият собственик на „Петрол” да пристигне в България и да разговаря с премиера Бойко Борисов за инвестиционните намерения на компанията в икономиката и спорта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук