18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Мъжката и двете детски формации на „Фрегата” завършват сезона, като шампиони

Хандбалното чудо „Фрегата” даде троен повод за гордост на бургазлии. Навръх Деня на българския спорт мъжката формация на тима вдигна шампионската титла, разгромявайки  „Спартак” – Варна в супер финала от държавното първенство. Няколко часа по-рано същото направиха и 12-годишните, които се окичиха със златните медали в Шумен. През март „Фрегата“ спечели и Купата на България при  юношите  младша възраст. Така клубът завършва сезона, като безапелационен шампион.

P1290135

„За десет години „Фрегата” се превърна в клуб с традиции. Ентусиазмът и упоритостта на няколко души успя да върне Бургас на върха в спорт, в който бяхме традиционно силни преди години. Поздравявам президента на клуба и треньор на мъжете Никола Добрев, който доказа, че умее да възпитава шампиони. Адмирации заслужават и колегите му Иван Радев, който тренира юношите младша възраст, както и Десислав Симеонов, който отговаря за подготовката на 12-годишните. Феновете на този спорт също започнаха да се увеличават, за което свидетелстват пълните трибуни при мачовете”, каза Румен Христов. Той  е управител на транспортна фирма „М-Бус”, която е основен спонсор на тима. След победата, треньорът  Никола Добрев и играчите подариха купата на Румен Христов в знак на признателност за подкрепата, която оказва и на трите формации.

 

„Във време, в което държавата няма достатъчно ресурс, за да развива спорта, е повече от важно да се помогне. Особено на детските отбори, в които се подготвят бъдещите шампиони. Винаги съм бил на мнение, че ако не предоставиш възможност на децата да спортуват, никога няма да разбереш дали  сред тях има таланти”, каза управителят на „М-Бус”. Според него държавата трябва да предприеме мерки, с които да насърчи както спорта, така и потенциалните спонсори.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук