12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Мъж от Росен си отряза кутрето, за да не връща кредит

Мъж от созополското село Росен отряза кутрето на лявата си ръка, за да набеди управител на фирма за бързи кредити, съобщават от полицията. На 17 октомври 39-годишният А. И. се жалвал в РУП Созопол, че е бил отвлечен от петима мъже с джип. Пред униформените обяснил, че го отвели в гориста местност и го заставили да се обеси.

След отказа му, похитеният бил върна в селото, където чрез закани и заплахи същите мъже го принудили да си отреже малкия пръст на лявата ръка. А.И. обаче категорично отказал да съдейства на полицията при разплитането на случая.

Разследването, в което се включили и служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас бързо установило, че става дума за инсценировка. Установено е, че мъжът взел заем 1000 лв. от частна фирма за бързи кредити, но чрез 35-годишна жена от Росен, с която живеел на семейни начала. Падежът на първата погасителна вноска бил на 15 октомври, като на следващия ден жената получила предупреждение за непогасената вноска. Подобно предупреждение получил и брата на А.И. – 44 годишен мъж от с. Росен. Той платил първата вноска в размер на 170 лева в заведение в селото.

След получаване на парите той и представителите на фирмата – кредитор си тръгнали. Малко по-късно обаче в заведението влязъл А.И. Той би пиян, грабнал нож от бара и сам прерязал малкия пръст на лявата си ръка. При допълнителен разговор с полицаите А.И. признал,че по този начин искал да набеди управителя на фирмата за бързи кредити и да не връща парите. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук