17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Мъж от с.Черно Море стреля по крадци на жици с ловна пушка

52- годишен мъж от минно селище Черно Море е стрелял с ловна пушка по лек автомобил „Фолксваген Пасат”, заради съмнения, че мъжете в него са свалили жиците от 4 междустълбия и оставили къщата му без ток. Автомобилът, управляван от 43 годишния И.Г. от Ямбол е с пукнато задно панорамно стъкло, счупено ляво странично огледало и дупки по левия калник. Ямболията разказал пред полицията, че  докато шофирал в покрайнините на селото се разминал с джип, чийто водач му наредил да спре. 

                                                                                                                                                                                                                                     снимка: интернет

След като той не се подчинил,  джипът се опитал да го притисне и да го спре, а след това били произведени и изстрелите с ловно оръжие.

Шофьорът на джипа «Митцубиши» от м.с.Черно море, разказал, че вечерта в сряда се събудил и установил, че в къщата му няма ел. захранване. Излязъл  на двора и забелязал лек автомобил «Фолксваген Пасат», с няколко мъже в него, се отдалечава в посока центъра на с. Черно море. Последвал ги с джипа си, като ги изгубил от погледа си в района на ОУ «Климент Охридски» в с. Рудник.

При извършения оглед, в близост до ТПК «Вая», са открити срязани медни проводници от четири междустълбия с обща дължина около 650 м. и сечение 25 мм., като част от тях са откраднати / проводниците са собственост на А.К. и са захранвали къщата му с ток/.

 За прострелването и кражбата на проводниците е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук