15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Мъж се барикадира в дома на майка си, взе я за заложница

Униформените трябвало да изпълнят постановление на Карнобатската районна прокуратура за принудително му настаняване за лечение в Центъра за психични заболявания в Бургас. Барикадиралият се е на 42-годишния от с. Славянци. Мъжът е с диагноза „шизофрения“.

Той се заключил в дома на 79-годишната си майка в същото село. Визуално къщата на майката е била със затворени прозорци и врати, обезопасени с метални решетки и поставени на первазите шипове.

Проведен е разговор със С.М., който отказал да излезе от къщата и реагирал агресивно, говорейки неадекватно и несвързано и отправяйки заплахи към полицейските служители и майка си, с която се намирал в стая на втория етаж от къщата. Междувременно той заявил, че отказва да пусне майка си навън, като започнал допълнително да укрепява входната врата на къщата.

Посредством стоманено-режещи клещи и флекс полицейските служители проникнали в къщата, като при влизането на полицаите С.М. направил опит да окаже съпротива. Това наложило закопчаването му с белезници. С.М. е откаран в Центъра за психични заболявания в Бургас със специализиран автомобил.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук