15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Набират средства за параклис в Морската градина

В навечерието на коледните празници реално стартира кампанията по набиране на средства за изграждане на параклис „Св. Георги Победоносец”  в морската градина на град Бургас. Седемдесет хиляди лева са необходими за да имат бургазлии параклис в любимото си място за разходка и отдих.

             За събирането на нужните средства инициативният комитет, с председател областния управител Константин Гребенаров, разчита всички граждани да се включат в кампанията, за да може Бургас да се развива модерно и едновременно с това да съхрани историята и духовността си. Ето защо и най-малкото дарение ще бъде важна част от общото желание да се осъществи начинанието. Всеки може да остави своя принос в специално поставените за целта благотворителни урни в МОЛ Галерия Бургас. Областната администрация избра да постави урните за дарения в мола заради ангажираността на ръководството му към социалните инициативи и заради големия поток от посетители в него. Вчера те бяха запечатани от нотариус в присъствието на председателя на инициативния комитет Константин Гребенаров и мениджъра на мола Симона Първанова. От днес служители на търговско-развлекателния център раздават брошури с подробна информация за кампанията. Предвижда се тя да продължи през следващите 2 месеца.

             Инициативният комитет разчита освен от гражданите, каузата да бъде подкрепена и от бургаския бизнес. Банковата сметка, на която това може да бъде направено е: BG85 IORT 3785 0088 777 00 – „Инвест банк“ – клон Бургас.

             В инициативния комитет, който ще работи за изграждане на параклиса, освен областният управител Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов и Сливенският Митрополит Йоаникий, участват известни бургаски имена сред които обичаният композитор Стефан Диомов, футболистът и спортен директор на ФК „Черноморец” Радостин Кишишев, инж. Цанко Иванов – председател на Бургаска търговско-промишлена палата, Видка Вълчева – зам. председател на Търговско-индустриална камара Бургас, Димитър Янакиев – председател на Строителната камара, Комодор Митко Петев – командир на Военноморска база Бургас, инж. Николай Кожухаров – майор от резерва, вносител на идеята, арх. Филипа Гугучкова – автор на проекта,  Митко Иванов –  председател на Дружеството на художниците, Десислава Георгиева – председател на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас.

             „Празниците винаги са и време за равносметка. Вярвам, че през изминалата година довършихме много важни за областта ни дела, останаха и много за следващата. Наложи се да сме по-силни от всякога в не малко трудни моменти. Но знам, че въпреки всички трудности бургазлии умеем да отстояваме каузи и да ги сбъдваме. Призовавам всички да дадат своя малък принос за едно голямо дело, което ще остане за векове напред“, каза областният управител.

 

            

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук