14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Наградиха момчетата – герои, помогнали на нападната жена на 8 март /видео/

Никита и Юри се разхождат в бургаския комплекс  „Лазур” в близост  до Пето РПУ, когато чуват викове на жена, навръх 8 март. Виждат  силует на бягащ мъж, който издърпал чантата от рамото на жената и хукнали след него.

Вървяхме към 10 часа, разхождахме се като всяка вечер и чухме някаква жена да вика „помощ”, „помощ”. Мислехме, че е някакъв семеен спор. Видяхме един мъж да бяга и хукнахме да бягаме след него”, разказва Никита.

Крадецът се скрива под паркиран джип. Момчетата го хващат и издърпват открадната  чанта.

Като лежеше под колата решихме първо да се правим на ударени, нарочно, за да излезе . Не го задържахме по една причина, беше ни страх да не изкара нож , защото все пак щом е тръгнал да краде чанта логично е да носи нещо такова в себе си.”, допълва Юри

„Стояхме  и го чакахме да излезе . В същият момент като излезе аз го хванах за врата…Казах му сега дай чантата и всичко, което си взел бързо!  Тай се прави на луд  и вика не съм аз!”, разказва Никита.

Заради страх да не ги нарани момчета пускат мъжа да избяга и връщат чантата на 27-годишната пловдивчанка.

Никита Соловьов  е ученик в 9 клас в училище „Димчо Дебелянов”, а неговият връстник Юри Атанасов учи в руската гимназия. И двамата тренират Кудо- източно бойно изкуство, което ги учи на смелост и всеотдайност към хората.

Днес директорът на полицията в Бургас комисар Калоян Калоянов  връчи на двете момчета поздравителни адреси. На награждаването присъстваха  и родителите на Никита Юлия и Алексей, които са от Русия, но от 6 години живеят в България.

„Проявили сте една постъпка, която печели много, много адмирации не само от обществото, но и от нашите полицейски служители .”, каза при връчването на адреса комисар Калоян Калоянов

Крадецът се издирва по описание. Днес момчетата бяха разпитани в Пето РПУ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук