15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Наградиха призьорите на конкурса „Слънцето свети еднакво за всички”

Комисията за защита от дискриминация в Бургас, регионалният представител Ирина Иванова и координаторите на Център „Амалипе” Таня Николова и Велчо Михалев наградиха победителите в конкурс за есе и рисунка на тема „Слънцето свети еднакво за всички“, посветена на Международния ден на ромите (8 април).

9

Най-активни бяха възпитаниците на училищата ОУ „Петко Р. Славейков”, ОУ „Христо Ботев”, СОУ “Константин Преславски”, ГПАЕ „Гео Милев”, СОУ „Кирил и Методий”, СОУ „Христо Ботев”-Камено, СОУ „Никола Вапцаров”-Айтос и Ресурсен център-Бургас.

8Конкурсът бе обявен от клуб „Младежта е толерантност” към Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” и Комисията за защита от дискриминация с цел популяризиране на Международния ден на ромите сред младежите, подбуждане на позитивно отношение и толерантност между учениците с различен етнически произход.
7Първи в конкурса за есе стана Методи Митев-24 г., студент в Нов български университет-София, който грабна голямата награда – участие в летен международен лагер за младежи от България, Гърция, Румъния и Унгария. Втори се нареди петокласникът на ОУ „Христо Ботев”-с. Трояново, общ. Камено, Иван Николов-12 г. и трета награда взе Михаела Иванова от Ловеч.
1В конкурса за рисунка журито отсъди три пъри, три втори и три трети места. Награди за първо място взеха дванадесетокластникът на Гимназията „Никола Вапцаров”-Айтос Юмер Местан, 15 годишната Лия Димитрова от Немската езикова гимназия-Бургас и петокласничката на Гимназията „Кирил и Методий”-Бургас Карина Мусабашева.
6За второ място се наредиха Жанет Бакърджиева-12 г., ученичка в СОУ „Кирил и Методий”, 17 годишната Яна Неведешева от Английската езикова гимназия и Мила и Гергана от ОУ „Петко Р. Славейков”-Бургас, които направиха, заедно, едно уникално произведение на изкуството. И за трето място бяха наградени 13 годишната Ема Михайлова, ученичка в ОУ „Христо Ботев”-Бургас, възпитаничката на ОУ „Петко Р. Славейков” Христина Костова и Вика Макрушина от Москва (Русия).
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук