11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Награди за най-добри фермери от Бургаска област

Областният управител на Бургаска област Павел Маринов поздрави участниците в тържеството по връчване на годишните награди за „Най-добър фермер животновъд” за 2013 година. Той посочи, че вече за втора поредна година най добрите фермери, които се занимават с животновъдство, получават призове определяни от авторитетна експертна комисия. Така се подкрепят добри идеи и проекти,  стимулират се и се отличат най-ефективни практики в различните животновъдни отрасли, популяризират се сред обществеността най-талантливите и способни фермери. Тяхната дейност и успехи за развитието на  животновъдство е от особено значение за цялостното икономическо състояние на Бургаска област, посочи Павел Маринов, особено в контекста на приетата областна стратегия за развитие, според която животновъдството е приоритетен отрасъл.

Връчените награди отличават животновъди с високи постижения в управлението на личните им стопанства по точно установени критерии от  Регионалните асоциации на млекопроизводителите в Бургаска област, Общинските служби по Земеделие към Областна дирекция  „Земеделие” в  Бургас, Областна дирекция по безопасност на храни – гр. Бургас, Националната  служба за съвети в земеделието – офис Бургас, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, които излъчиха 13 номинации. Окончателният избор проведен от специализирано жури с даден мандат от Експертната комисия по животновъдство в Бургас определи за най-добър  животновъд-говедовъд –   Toдор Йорданов Узунов, за най-добър  животновъд- овцевъд –   Валентин Атанасов Костов, за най-добър  пчелар –  Мустафа Ахмед Ариф.

Специални награди бяха връчени още и за най – всеотдаен млад животновъд  на Щерион Петров Стаматов, за най – самобитен животновъд на Стоян Стамов Илиев и за най – находчив животновъд за 2013 на  Михаил Димитров Михайлов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук