21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Надежда Райкова се нуждае от помощ

Близки и познати на дългогодишния преподавател и културен деец Надежда Райкова започват благотворителна кампания за нейното лечение. Част от инициативата за събиране на средства е благотворителният базар на книги на бургаски автори, който ще се състои на 22 ноември във фоайето на НХК. Тогава ще се проведе и благотворителният концерт „Надежда за Надежда“.

Диагнозата на Надежда Райкова е прогресиращ карцином на синусите. В България, сред редица операции и лечения, са изчерпани възможностите за въздействие върху болестта. Надежда Райкова се нуждае от незабавна животоспасяваща операция в Германия, която да се извърши в клиника Heidelberg University Hospital, в град Хайделберг . За операцията и лечението са необходими 50 000 евро, но сума непосилна за нея и семейството й.

Надежда Райкова е педагог, отдал 25 години от живота си за обучението и възпитанието на децата на Бургас / 20 години в СУ „Димчо Дебелянов“ и 5 години в  НБУ „Михаил Лъкатник“ /. Тя е и активна художествена личност, с активно участие в културния живот на Бургас. Тя е дългогодишен член на общинския хор „Родна песен“,  прославил града ни у нас и в чужбина, във формацията за изпята поезия ВИГ „Ре`Бард“, участвала е в различни художествени прояви на училищно, общинско,  национално и международно ниво.

Банкова сметка:
Надежда Райкова
Банкова сметка: UniCredit Bulbank Head Office
7 Sveta Nedelya Sq.
1000 Sofia Bulgaria
SWIFT( BIC ) : UNCRBGSF
В БГ лева : IBAN BG18UNCR70001522761812
В евро: IBAN BG88UNCR70001522761813

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук