14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Надзирателите в бургаския затвор на протест, получават по 540 лв. заплати /снимки/

Служители на бургаския затвор се събраха на протест тази вечер пред сградата за лишаване от свобода. Тяхното недоволство е насочено срещу ниските заплати и липсата на кадри в системата. Стартовата заплата на новопостъпилите надзиратели е едва 540 лева за работа в рискова среда. Заради непопълнените щатове в системата на места тези, които изтърпяват наказанията си, са двойно повече от тези, които ги пазят. Основното искане на протестиращите е възнагражденията им да бъдат увеличени с 20% и да се подобрят условията на труд. Протестът на надзирателите беше подкрепен от служители на МВР и „Съдебна охрана”, както и от психолози в бургаския затвор. На протеста присъства и директорът на затвора Бранимир Мангъров, който заяви, че исканията на служителите на затвора са справедливи.

Служителите в затворите бяха категорични, че ще продължат с недоволството и по време на европредседателството, ако исканията им не бъдат изпълнени.
Поля Велева- служител в „Съдебна охрана” : „Условията, при които работим за нас са неприемливи. Вижте ни униформите, под всяка критика са. Дори ако не може 20% да ни увеличат заплатите да го направят с 15 %.”
Тома Славов- стажант- надзирател: „ 540 лв. ми е основната заплата. Една смяна от 20-22 надзиратели охранява близо 200 затворника”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук