16 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

Надзирателите с вик до Европа, излизат на протест

Надзиратели в българските затвори излизат на протестен митинг в столицата. Това съобщи председателят на синдиката на служителите, Иван Петров на среща в Пловдив. Гардовете ще настояват за изравняване на заплатите им с тези на останалите, работещи в системата на Вътрешното министерство. В момента те получават и най-ниски социални надбавки, освен заплатите.  

Категорични са, че няма да прекратят протестните си действия, ако не получат реално финансиране за дейността си. Според закона обаче, те нямат право на протестни действия. Въпреки това, ще излязат пред сградата на МВР  на 9 октомври.

„Бюджетът ни не може да бъде орязван всяка година, след като нашите  задължения се увеличават. Условията, при които работят българските надзиратели, са крайно мизерни. Това просто е унизително. Не само ние сме на това мнение. Така ги определят и европейските организации”, обясни Иван Петров пред председатели на синдикалните организации на големите затвори в страната.

По думите  му, наред с протестните действия, надзирателите ще използват и всички законови  средства, за да решат проблемите  си. Ще бъдат сезирани и европейски институции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук