8.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Надзиратели ще пият чай пред бургаския затвор в знак на протест

Служители на затвори и арести от цялата страна внесоха подписка срещу заповед на главния директор на ГД”ИН”, главен комисар Митко Димитров.  1 554 служители  са се подписали срещу заповедта, с която от 1 юли сменния режима на работа в МЛС се променя от 24 на 12 часов.


Подписката бе входирана в деловодството на дирекцията в първия работен ден на тази седмица 1 юли от УС на Синдиката на служителите в затворите в България.Копие на придружителното писмо е изпратено и до Министъра на правосъдието Зинаида Златанова.

Напразно около 300 служители дошли от София, Пловдив, Бургас, Враца, Бобов дол, Сливен, Разлог, Плевен, Белене, Смолян, Пазарджик, Ловеч, Ямбол и др. чакаха близо два часа пред централния вход на софийския затвор, Митко Димитров или някой друг от ръководството да уважи присъствието им и да разговаря с тях.Това предизвика гневна реакция и спонтанно събралите се, преди да се разотидат започнаха да скандират „оставка” .

Присъстващите си обещаха на 27 юли за когато е насрочен протеста организиран от Синдиката на служителите в затворите, да бъдат много повече и далеч по непримирими в исканията си.

 

Междувременно надзирателите на бургаския затвор са се организирали и на 3 юли в 9:00 часа ще пият чай пред затвора в морския град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук