16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Надзирател в Бургаския затвор е задържан в спецоперация „Дилъра”

Спецоперацията е под ръководството и контрола на Окръжната прокуратура в Бургас  след получен сигнал, че на затворниците се внася наркотик, който те разпространяват помежду си. Задържан е 38-годишният И.К. – служител от надзорно-охранителния състав. Той тъкмо отварял багажника на колата си, когато бил засечен от криминалистите. При извършеното претърсване на автомобила те открили  пакетче с бяло кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин. По първоначални данни задачата на надзирателя била да предаде пратката на един от затворниците.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК. Служителят е задържан в рамките на 24 часа. Криминалистите продължават работа с оглед изясняване на обстоятелствата по случая, подателя на пратката и „мизата”, за която служителят е извършвал „услугата”. 

Акцията е проведена от служители на ГД „Криминална полиция”, колегите им от ОДМВР-Бургас и представители на ГД „Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието

Съвместната операция е  под кодовото наименование „Дилъра” и  е проведена вчера на територията на Бургас и затвора в града. В нея участвали служители на сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода” при ГД “Криминална полиция”, колегите им от ОД МВР – Бургас и представители на ГД „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук