24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Надлезът на „Трапезица“ трябва да е готов около Коледа

Монтажът на пешеходния надлез на „Трапезица“ трябва да приключи около Коледа. Това съобщи пред Радио „Фокус” – Бургас Руска Бояджиева, ръководител на проекта за интегриран градски транспорт от община Бургас. „Тази част от проекта включва изграждане на кръстосана пасарелка т.е. пешеходен надлез, който да осигурява безпрепятствено пресичане и в четирите посоки на сега съществуващото кръстовище. Вторият елемент е изграждане на кръгово движение. Осигурява се достатъчно отичане на автомобилния поток, който идва от бул. „Тодор Александров” и бул. „Струга”, обясни тя.
По нейните думи, на този етап няма да се наложи затварянето на района. „Започнаха асфалтовите работи, оформен е временен кръг, който повтаря габарита на кръга, който се предвижда и по проекта. Затварянето на кръстовището ще се наложи при монтажа на раменете на пешеходните надлези. В момента см в дискусия с всички служби и институции, които отношение към осигуряването на безопасното придвижване в града, за да направим това максимално бързо и безпрепятствено и същевременно да осигурим обходни маршрути за автомобилите от булевардите „Струга” и „Тодор Александров”. Началото на монтажните дейности на раменете на пасарелките, на металните конструкции, се очаква през втората половина на ноември”, обяви Бояджиева.
По нейните думи, в района е създадена е временна организация. „Маркирани са временни пешеходни пътеки, включително на интернет страницата на община Бургас е публикувана и тази временна организация. Монтирани са временно прожектори, които да осигуряват достатъчна осветеност”, допълни тя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук