11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Надлезът на „Детелината” ще е готов до юни догодина

Вторият етап от проекта за изграждане на кръстовището Бургас – Созопол – Средец, който включва изграждане на надлез, ще бъде завършен през юни 2012 г. От фирмата изпълнител увериха областния управител Константин Гребенаров, че ще увеличат броя на машините, за да се вмъкнат в посочения срок.Надлезът ще мине над кръговото кръстовище и по него ще се движи трафикът за и от Южното Черноморие, без да се смесва с този от и за най-големия комплекс в Бургас  „Меден рудник“. Областният управител Константин Гребенаров и директорът на Областно пътно управление – Бургас Митко Порязов днес инспектираха ремонтните дейности на основните пътни обекти на територията на област Бургас.  

Обект на проверката бяха пътен възел Бургас – Созопол – Средец ( т.нар. Детелина), надлез „Владимир Павлов”, пътя Бургас – Средец, както и мостът на село Писменово, община Приморско. Проверени бяха  още и пътят за Малко Търново, както и укрепването на свлачището след село Босна, по същия път.

Свлачището на с.Босна е укрепено и вече тече реконструкцията на пътя за Малко Търново. Строителите са убедени, че до 20 дни ще приключат всички ремонтни дейности на този обект.

Средата на месец ноември, тази година приключва и ремонтът на моста край село Писменово, община Приморско.

„Периодично извършваме такива проверки, за да контролираме как вървят ремонтните дейности на пътните обекти в област Бургас. Говорих със строителите и съм спокоен, защото въпреки лошите климатични условия ремонтите ще приключат в предварително заявения срок”, коментира Константин Гребенаров.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук