18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Над 1 000 състезатели идват за Световното по у-шу в Бургас през 2016 година

Шестото издание на Световното първенство по у-шу ще се проведе в Бургас през 2016 година. Това съобщи на среща с журналисти, президентът на българската у-шу федерация, Стефан Колев. Очаква се в града да пристигнат над 1 000 състезатели и техните екипи. Бургас ще домакинства и конгрес на Световната федерация, който ще се проведе по време на първенството. Самото световно пък трябва да започне през месец октомври следващата година.

Колев обяви, че ще се търсят 300 доброволци, които да помогнат с организацията на спортното събитие. Родната федерация по у-шу ще има нужда и спонсори за закупуването на нужните съоръжения. „Съобразили сме кандидатурата си за домакини на Световното. Състезанията ще се проведат в спортна зала „Младост”. Тя отговаря на всички изисквания, които имаха от Световната федерация по у-шу”, обяви Колев.

От местната администрация пък съобщиха, че на залата ще бъде направен козметичен ремонт, който ще обхване външната и вътрешната част. Пространствата около нея също ще бъдат обновени. Предстои гласуване на средства от бюджета на общината за организирането на спорното събитие.

Хотелската база на Бургас обаче няма да позволи настаняването на всички гости в града. Ще се търсят варианти за нощувки в Поморие или Слънчев бряг, стана ясно по време на срещата. През 2016 година Бургас ще бъде домакин на още едно световно първенство – това по шото кат, отново за деца. Градът ще посрещне и претендентите за европейска титла по триатлон.

След Световното по у-шу бургаските състезатели се надяват, че ще получат съдействие за собствена спортна зала. Съоръженията, които ще бъдат купени за световното ще останат в Бургас. От българската федерация ще мислят за място, в което да се съхраняват. В Световното по у-шу ще мерят сили състезатели от 12 до 19 години. Квотата за състезателите все още не са обявени. Предстои и официалното подписване на договора за домакинството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук