18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Над 10 души са пострадали при трамвайна катастрофа в столицата

Тежка трамвайна катастрофа на бул. „Христо Ботев“ в столицата. Сигналът за инцидента е постъпил около 10.00 часа. Най-малко 10 души са пострадали. Ватманката на единия трамвай е била затисната между ламарините. Пристигнал е екип от пожарната, за да помогне за изваждането й.

Снимка: 24chasa.bg
Снимка: 24chasa.bg

Ватманката, ударила своя колежка в София ще бъде уволнена

Вероятността за това е 99%, посочи инженер Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт, цитиран от „24часа“. Допуснала е ПТП с пострадали, мотивира се той. Василев обясни, че през есента заради листата по пътя и влагата сутрин, релсите стават по-хлъзгави, мотрисите са тежки, а спирачният път е около 30-40 метра. В случая дистанцията е не повече от пет метра, каза той. Жената, която вероятно ще бъде уволнена, е с доста дълъг стаж, има едно предишно произшествие, при което няма пострадали, а само материални щети.

След инцидента има множество ранени. Сред тях е и бременна жена, която е била хоспитализирана. Причините за инцидента все още се установяват. Вероятно става дума за повреда в спирачната система на един от трамваите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук