16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Над 100 поискаха стаж в Дегендорф

Над 100 кандидати  за придобиване на професионална квалификация чрез стаж в Дегендорф, Германия се явиха днес на интервю с немски работодатели. Учебната борса се организира за пета поредна година и е част от съвместен проект между Община Бургас и Дегендорф, област Бавария. Идеята  на проекта е да се помогне  на младежи от Бургас да продължат професионалното си образование в  динамично развиващия се немски град, като работят по специалността си и същевременно усъвършенстват нивото си на владеене на немски език.

„Изключително съм щастлива, че проектът се разширява всяка следваща година, като същевременно условията за нашите кандидати стават все по-добри.“, заяви по време на откриването на борсата зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

Областният управител на Дегендорф Кристиан Бенрайтер представи пред кандидатите възможностите, които предлага програмата и финансовата подкрепа, която се  предоставя от немска страна .

Одобрените кандидати ще преминат безплатно езиков курс и през лятото ще заминат на стаж в баварския град.  Същинският обучителен модул ще стартира през септември, като всеки кандидат продължава обучението си и  работи като стажант срещу заплащането по специалността си. Предвидени са и допълнителни финансови облекчения като двукратна финансова помощ за пътуване до Бургас.

Областният управител на Дегендорф Кристиан Бенрайтер се срещна по-късно днес  с кмета Димитър Николов, с който обсъдиха перспективите за развитие на проекта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук