14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Над 100 състезателни коне ще участват в 7- то издание на „Купа Бургас“

Над 100 състезателни коне ще участват в 7-то издание на „Купа Бургас“. Това съобщи на пресконференция днес Георги Базотев, регионален управител на Българската федерация по конен спорт за Южна България.

Поредицата конни състезания ще продължи осем дни.

„Радостно е турнира привлича все повече елитни състезатели. Това е комплимент към организаторите и условията, които предлагат на състезателите. От турнир вече прерасна във Фестивал на конния спорт“, коментира по време на срещата Теодор Шейтанов, Генерален секретар на Федерацията по конен спорт и паркур майстор на „Купа Бургас“.

Най- аткрактивно за публиката ще е възможността да проследят на живо красотата на  конния спорт и през нощта. Състезанието е едно от малкото в България, което се провежда на осветление, придаващо уникална атмосфера.

„Нощните паркури са изключително атрактивни и приятни за публиката на вечерна прохлада край брега на морето“, категорични са организаторите.

 

В програмата е предвидена още една атракция Jump&Drive, състезание, включващо класни коне и автомобили в една обща надпревара.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук