13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Над 1000 деца взеха участие в „Созополска панорама”

Впечатляващ със своят мащаб и уникален с разнообразието на жанрове и пъстрота на детски талант. Това е Международният детски фестивал „Созополска панорама”, който се проведе в три поредни вечери в Созопол и завърши с гала- концерт на най-добрите участници в различните възрастови групи и различните жанрове.

 Най- добрите изпълнители на естрадни танци, фолклор, модерен балет, латиноамерикански танци и индивидуални изпълнители получиха купи и грамоти за своето участие в панорамата на детското изкуство.

Тази година участниците от 6 до 18 години бяха над 1000  от България, Сърбия, Украйна, Молдова, Чехия,  Беларус, Якутия  и Русия.

Участниците от Молдова, които са с българки произход показаха любовта си към българския фолклор и  усърдието, с която разучават български, народни песни. Ансамбълът за български песни носи името „Славейче”.

Едни от най-малките  участници в „Созополска панорама” са малките мажоретки от  Созопол.

Най- хубавото на този фестивал е не само това, че тук децата показват своя талант и любовта към изкуството, а че научават за културата и бита на други държави и намират приятели.  Тръгват си от Созопол с желанието отново да се върнат тук!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук