13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Над 150 ветроходци идват за Международната регата „Black Sea Blue Cup”

Над 150 участника ще се включат в тазгодишното издание на Международната ветроходна регата „Black Sea Blue Cup”. Тя ще бъде открита на 10 октомври от 11.00 часа в яхт клуба на Пристанище Бургас. Освен български клубове в гонките ще се включат  състезатели от Румъния, Гърция и Турция, уточни  д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет  здравеопазване и спортни дейности, по време на пресконференция днес.

Престижната регата се организира от Яхт клуб “Черноморец – Бургас“, Яхт клуб “Порт Бургас” и Българска Федерация по Ветроходство, със съдействието на Община Бургас.

„Това състезание е отлична генерална репетиция за предстоящото през август следващата година Европейско първенство по ветроходство в класове 420 и 470”, заяви по време на пресконференцията Валентин Николов – председател на Българска Федерация по Ветроходство.

В пресконференцията взеха участие още Атанас Кобарелов, председател на Яхт клуб “Черноморец – Бургас“, Евгени Мавродиев – председател на Яхт клуб “Порт Бургас”, и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт“ в Общината.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук