11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Над 200 полицаи от Бургас пътуват за националния протест в столицата?

Над 200 полицаи от Бургас могат да се включат в националния протест на служителите от системата на МВР в столицата на 8 ноемрви. Това обяви Генади Танев от УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР – Бургас. По думите му, до тази дата всеки ден ще бъдат организирани различни протестни демонстрации. 

„Надявам се повечето колеги да се включат в националния протест на 8 ноевмри. В системата работят над 45 000 души“, посочи Танев. 800 пък са заявленията за напускане в цялата страна, сочат данните на вътрешното ни министерство. През настоящия месец, се очаква молбите за напускане да скочат 4 или 5 пъти.

„Желаем основната ни заплатата да се обвърже със средната за страната, както е и при депутатите. Това искане е аргументирано от факта, че вследствие на нашата услуга „Сигурност” страната би трябвало да се развива. Ако страната се развива икономически и се вдига средната работна заплата, това е в следствие на тази сигурност”, категоричен е Тенев. По неговите думи, не е редно само депутатите да имат тази привилегия.

Протест на служителите на МВР ще се състои и днес пред Съдебната палата в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук