13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Над 200 униформени викаха „мишки“ пред Съдебната палата

Шефът на бургаската полиция осуети блокада на бул. „Христо Ботев“

Над 200 служители на МВР се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата в Бургас. В демонстрацията се включиха и представители на четирите синдиклани организации към вътрешното ни министерство. Бурни скандирания „мишки“ предизвика прочетената позиция на главния секретар на МВР, Георги Костов, в което се казва, че намаляване на заплати и почивни дни няма да има. 

Униформените са на мнение, че е възможно да има пробив в сигурността на страната. Позицията им е част от декларация, с която бе открит протеста в Бургас. Всички полицаи бяха цивилни, без униформи. Част от тях бяха със семействата си. Категорични са, че не приемат предложените промени и ще продължат протестите си.

По непотвърдена информация, част от бургаските служители на МВР са били привикани и предупредени да не се включват в протестни демонстрации. Така или иначе, тази, която се състоя тази вечер, бе с разрешението и на общината, и на МВР. Полицаите призоваха колегите си да не протестират със служебно оръжие. Опасяват се и от провокации.

Приемат идеята за реформи в сектор сигурност на вътрешния министър, но само ако всички предложения бъдат обсъдени със синдикалните организации. В края на днешния протест в Бургас, част от полицаите решиха да блокират движението по бул. „Христо Ботев“, точно пред ОД на МВР. Своеобразният им флашмоб обаче беше прекъснат лично от директорът на бургаската полиция, комисар Калоян Калоянов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук