16.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Над 2000 се забавляваха с Ути Бъчваров в Царево

 

Първият по рода си рибарски фестивал в Царево събра над 2000 души на пристанището в града. Водещият Ути Бъчваров демонстрира кулинарни техники в приготвянето на рибни специалитети. Жителите и гостите на общината имаха възможност да видят как се транжира риба за три минути, как се приготвят миди с ориз и рибена чорба.

Георги Лапчев е освен шеф на горското е и кандидат за кмет на Царево, издигнат от ГЕРБ

Кулинарният спец бе приготвил няколко игри с награди за присъстващите. В първото състезание премериха сили директорът на Горското стопанство в Царево Георги Лапчев и отец Стоян Кралев от храма „Свето Успение Богородично”.

Лапчев демонстрира, че освен лесовъд и природозащитник е и добър кулинар. Той транжира рибата с хирургическа прецизност, но оспорваната битка донесе награда на отец Кралев. С награди си тръгнаха още няколко от гостите на фестивала, а за всички имаше безплатна бира и морски дарове. За доброто настроение на всички се погрижи и Берковската духова музика.

Организатор на празника е Морското рибарско сдружение в Царево. Музикантите и Ути Бъчваров се включиха в идеята безвъзмездно.

„Жоро Лапчев ми е стар приятел и не се замислих дори за секунда дали да приема да участвам във феста. Идеята за подобен празник в Царево е чудесна и се радвам, че младите хора се ангажират сами с подготовката на такова събитие”, сподели Ути.

Рибният фест е само една от добрите ни идеи за града. Смятам, че имаме сили да развием събитието и да го превърнем в традиционно. Трябва да се случват повече такива неща в Царево. Важно е не само за туризма, но и за хората.”, каза Георги Лапчев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук