20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Над 270 двойки ще се борят за „Купа Бургас“

Над 270 двойки от Австрия, Германия, Русия, Сърбия, Полша, Азербайджан, Гърция, Швейцария, Латвия, Албания, Естония, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова и България ще вземат участие в юбилейното издание на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“.  Престижното състезание, което ще събере световния танцов елит, ще се проведе на 5 и 6 септември в зала „Младост“.

„Този турнир е една от емблемите на града.  Тази година бургазлии и гостите на града ще имат уникалния шанс да се насладят на изпълненията на най-добрите танцови двойки и претенденти за топ 10 в световната ранглиста“, обяви зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

Организатори на престижния  турнир са Община Бургас, Българската федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Бургас 1975“. Международният турнир ще се проведе по традиция под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

„Тази година празникът е двоен, защото освен 30  години Международен турнир, нашият клуб „Бургас 1975″ отбелязва  и 40 години от създаването си. Поканили сме много бивши шампиони и представители на управителния съвет на клуба“, обясни Андрей Тодоров, председател на КСТ „Бургас 1975“.

За втори път в рамките на тазгодишното издание ще се проведе и турнир „Rising stars“. Това е състезание за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандартни танци. В него ще участват двойки, влезли скоро в групата над 19 години.

С подобен ранг и отново за първи път ще се проведе и Международният турнир за групите над 21 години. Продажбата на билети в двата дни на турнира 5 и 6 септември ще се извършва на касите на зала „Младост“. Цената е 6 лв., а за двата дни 10 лв. За хора с увреждания, пенсионери и деца до 6 години – вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук