7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Над 30 са участниците в туристическата борса “Вашата ваканция” в Бургас

 В Бургас беше открита Десетата юбилейна туристическа борса “ Вашата ваканция“. Тази години тя се провежда в Културен център „Морско казино“, където са разположени щандовете на участниците във форума.

Официалното откриване започна с изпълнение на групата за автентичен фолклор от село Бръшлян, където от години се развива успешно селски и еко- туризъм и се посрещат много чужди туристи.

На откриването на туристическия форум беше подчертано, че мястото на „Вашата ваканция“ е именно в Бургас, защото в региона  се развиват всички видове туризъм-  морски, балнеоложки, културен, поклоннически, винен туризъм.

Над 30 са институциите, туристическите обекти и общини, които се представят на борсата. Богата е и съпътстващата програма, обяви Соня Енилова от Бургаската регионална туристическа асоциация, която вече 10 години организира борсата.

На „Вашата ваканция“ са представени общини от цяла България, сред които Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Трябва, Котел. Участват и хотелски комплекси от цялата страна, както и природен парк „Странджа“. На борсата има и международно участие от Гърция.

В рамките на туристическата борса, утре ще бъде обсъден проекта за нов Закон за туризма. Туристическият бранш се нуждае от нов закон, категоричен е Димитър Бойчев- член на комисията по туризъм в НС.

В рамките на „Вашата ваканция“ ще се проведе и ученическа трудова борса. Целта е  ученици от професионалната гимназия по туризъм в Бургас да си намерят работа по време на ваканцията в областта на туризма и да приложат на практика наученото в училище.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук