16.5 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Над 30 фирми и граждани са глобени за изхвърляне на отпадъци в Бургас

Над 30 акта са съставили от общинския отдел „Екология“ в Бургас за изхвърляне на битови и строителни отпадъци, за 2009г.  Глобите достигат до 50 000 лв. за фирми и до 5 000 за граждани. Въпреки това обаче нерегламентираните сметища продължават да никнат из града и околностите. Поредното сметище, което се появи до морето беше изчистено от работници от общината днес. Тонове боклук бяха извозени от района на Черноморски солници. След установяване на собственика на терена, общинската администрация ще поиска той да възстанови изразходените средства по премахване на сметището.  

На това место се намираше корабчето „Чайка“, което се ползваше от Фондация „Знаме на мира“ за провеждане на мероприятия по време на Асамблеята. След премахването на атракциона се е отворила голяма дупка и от месеци в нея се изсипват тонове отпадъци от  плажуващите  в района. По всяка вероятност боклуци се изхвърлят и от съседни заведения.

Според директора на общинската дирекция „Екология“ Павлин Михов  санкциите, които се налагат са дали резултат и нерегламентираните сметища в региона са намалели значително. Общината е направила и график за изхвърляне на стари мебели от  гражданите след извършване на ремонти в жилищата им.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук