11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Над 3000 в Бургас се обявиха против разпускането на парламента

Най-многобройният протест от началото на прехода се състоя днес в Бургас. Над 3000 души преминаха в шествие по централната улица на Бургас с развети трикольори. Протестът мина без инциденти. Футболните агитки бяха неутрализирани от полицията още в началото и отстранени от шествието. Провокации обаче не липсваха, мъж с плакат се обяви против евреите и призоваваше за военен съюз с Русия.

 Младежи с българското знаме веднага застанаха пред мъжа и закриха плаката.

 Председателят на избраният в Бургас Изпълнителен комитет  Михаил Неделчев заяви, че политиците вече са изплашени от протестите и се опитват да ги разединят. Той обясни, че единствената  цел на комитетите е да организират протестите и да обобщят исканията, които ще бъдат изпратени до президента.

 Протестиращите поискаха още задължителна гражданска квота в експертното правителство, промяна на изборния закон преминаване към мажоритарна изборна система, право на гражданите да отзовават народни представители, носене на съдебна и наказателна отговорност от депутати и министри. Отново беше поискано за разваляне на договорите с ЕРП-тата.

 

Протестът беше подкрепен и от бургаските студенти.

 

От изпълнителния комитет призоваха гражданите да продължават да излизат на улицата докато не се изпълнят всички искания. Протести ще има всеки ден от 18 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук