13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Над 4100 бургаски деца вече учат езика на Шекспир в Бургас

От днес стартира инициативата на Община Бургас за въвеждане на безплатно изучаване на английски език в детските градини. Нововъведението е пилотно за страната и обхваща всички бургаски деца на 5 и 6-годишна възраст, които са в предучилищните 3-та и 4-та група или общо 4130 деца. Те са разпределени в 154 групи в 33 детски заведения и 12 училища.

Обучението е организирано в рамките на 2 часа седмично, по 30 минути на час. Учителите по английски език са 41 души и са преминали специално обучение с учебните материали. Те включват учебници, демонстрационни табла, компакт дискове с диалози и такива с песни, а децата са снабдени с учебни тетрадки, в които да пишат и оцветяват. Програмата на обучение ще върви под формата на песни и игри и успоредно с тази по околна среда и български език, което е още едно улеснение за децата.

c68f3e36e0bd2d82dcd4020692b8fd4bДнес инициативата официално стартира от ОДЗ N 16 „Детелина“ в ж. к. „Славейков“. Първият урок на тема „Есен“ започна с песничка на английски език, след което децата учиха дните от седмицата и годишните сезони. Обучението по английски език в градина „Детелина“ ще обхване 150 деца на 5 и 6 години в 5 предучилищни групи.

Изучаването на английски език в детските градини предоставя равен старт, лесен достъп и ще облекчи значително родителите, които досега плащаха допълнително за обучението, което се провеждаше като извънкласна дейност. Курсът по английски е напълно безплатен за родителите, защото назначаването на преподавателите и осигуряването на учебните помагала е обезпечено от Община Бургас.

Инициативата да бъде част от задължителната подготовка на децата в градините, беше въведена от Димитър Николов. Целта е градът да не изостава от изискванията на пазара на труда и децата в най-ранна възраст да овладяват базовия бизнес език на съвременния свят, а от резултатите ще зависи реализирането на следващата идея на Община Бургас – въвеждане на детски интернет за четири и петгодишните.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук