14.9 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Над 60 идеи в общината за конкурса на Фондация „Блумбърг“

Бургазлии показаха завидна активност, като подкрепиха с над 60 идеи усилията на Община Бургас да подготви печеливш проект за конкурса на Фондация „Блумбърг“ – „Предизвикателство за кметовете“.

Резюмета от тях са качени в сайта на Община Бургас. В момента екип служители проверява дали постъпилите предложения отговарят на изискванията и критериите на конкурса, съобщиха от пресцентъра на общината.На база идентифицираните от бургазлии проблеми, идеи и коментари, Община Бургас ще оформи проектно предложение.

Целта на Бургас е да подаде проект, който да е от полза на бургазлии и едновременно с това да е иновативен. Във вторник ще бъдат представени добрите идеи и обсъдено предложението, с което градът ще кандидатства. Кметът Димитър Николов благодари на всички, които са изпратили своите предложения. Сред тях има много атрактивни – лифт, който да свързва комплексите, изграждане на соларни панели и градинки на покривите на блоковете, въвеждане на стрес код в определени сгради, регистър за надарени деца, закупуване на робот, който да декорира фасадите на блоковете и др.

Всички отправени идеи са качени на сайта на община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук