15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Над 7 млн. лева за чистотата в Несебър

Сумата е визирана в докладната записка на несебърския кмет Николай Димитров. Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет. Парите са предвидени за разходи по сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата.

Част от сумата ще ще бъде отделена и за съставните селища на общината, включително Слънчев бряг. Кметът на Несебър предлага и актуализация на бюджета в частта му за капиталови разходи, както и за вътрешни компенсационни промени.

По искане на президента на ОбФК „Несебър” Георги Маринов, съветниците трябва да се произнесат за отпускане на допълнителна субсидия на клуба в размер на 50 000 лв. Проектът за дневен ред съдържа общо 27 точки,в т.ч. и: приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 14 за определяне размера на местните данъци и приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

На приемане подлежат и измененията и допълненията на Наредба № 11 за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Несебър. Съветниците ще се произнесат по размера на такса „Битови отпадъци” в община Несебър за 2014,за отпускането на средства за пътуващите ученици ПГТ „Иван Вазов” и провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на обекти на базар Пристанище,а също така и на лекарски кабинет в общинска сграда за здравни дейности „Здравна къща”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук