13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Над 7000 ловиха покемони в НДК

Над 7000 нашенци от всички възрасти ловиха покемони в Националния дворец на културата през изминалия уикенд. Събитието беше най-мащабното за България и едно от най-големите в Европа.

 

За радост на хилядите появили се фенове на Pokémon GO, прогнозата за времето се оказа погрешна и небето над НДК остана ясно по време на събитието.

Освен редовния лов на покемони, участниците в събитието имаха възможността да търсят десетки скрити технологични награди из вътрешните помещения на НДК, а един от тях се прибра и с чисто нова конзола PlayStation 4 от Vivacom. В устрема си обаче на моменти търсачите вложиха твърде много изобретателност и някои от тях се опитаха да си тръгнат с части от полилеи на Двореца или оставени без наблюдение използвани кънки.

Разделени на отбори, играчите се бориха за надмощие в Pokémon GO арената (т.нар. Gym) на НДК, като в края на всеки един от двата дни бе обявен отборът-победител в най-голям брой стълкновения.  Групи между 3-15 души обикаляха из парковете на Двореца в търсене на нов, вълнуващ улов в хитовата игра с добавена реалност.

„Изключително радостни сме, че интересът не беше само „на думи“ и през уикенда се срещнахме с толкова много запалени играчи“, казва Роро Кавалджиев – един от организаторите и водещ на геймърското предаване NEXT TV. „Благодарни сме на Столична община и НДК за огромната подкрепа и сме горди, че това събитие бележи стъпка от завръщането на NEXT TV в българския ефир“.

Събитието бе излъчено на живо и двата дни в официалния Twitch.tv канал на предаването NEXT TV – twitch.tv/nexttv – специално за хората, които не могат да присъстват.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук