13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Назначена е ДНК експертиза за терориста камикадзе. Жертвите на атентата са 7.

Никой към настоящия момент не е поел отговорност за атентата, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас. Вече е назначена ДНК експертиза на терориста камикадзе.

 Както каза по-рано министър Цветанов вече лицето е пребивавало на територията на страната с фалшива самоличност – шофьорска книжка от Мичиган.  Има насоки за периода от време, в който лицето е пребивавало в България.

 Сайтът на Министерството на вътрешните работи са разпространили снимка на камикадзето и клип, около десетина секунди, което дава неговата походка и т.н. Умоляват се да сигнализират всички граждани, които биха могли да помогнат на разследването с някакви данни

 

Българските служби работят съвместно с израелските колеги, в късния следобед трябва да приключи огледа на мястото на инцидента..

 Жертвите до момента са 7. От бургаската болница за Израел вече са излетели 32-мата пострадали, които са в стабилно състояние, предимно с коремни и гръдни травми,5-ма са със спукани тъпанчета. Министър Цветанов каза, че не разполага с информация сред пострадалите да е дъщерята на израелския посланик у нас.

 

 

В курорта Слънчев бряг са въведени извънредни мерки за сигурност. Засилена е охраната около 20 хотела, където са настанени израелски туристи. Затворен е израелският ресторант „Ашер”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук