14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Назначиха резервен защитник на подсъдим по дело за присвояване на евросредства

Окръжен съд – Бургас поиска Адвокатска колегия – Бургас да определи резервен защитник на подсъдим за присвояване на средства от европейските фондове. Делото срещу Желязко Желязков се води по обвинение в това, че в качеството си на длъжностно лице – Управител на Сдружение Асоциация „Грижа за здравето”,  е присвоил чужди пари – сумата от 9 870,01 EUR, равняващи се на 19 304,04 лв., собственост на Европейския съюз.

Съдебна палата Бургас

Пред Окръжен съд – Бургас днес Желязков се яви без упълномощения от него да го представлява защитник. Той представи молба на адвоката да бъде отложен процесът, тъй като е служебно ангажиран в Германия. Това стана причина Окръжен съд – Бургас да не даде ход на съдебното заседание. Съдебният състав обаче обърна внимание, че делото неколкократно е отлагано поради служебните ангажименти на защитника на подсъдимия, въпреки че при насрочването му съдът се е съобразявал с посочените от него като свободни дати. Предвид това, и за да не бъде накърнено правото на защита на подсъдимия, Окръжен съд – Бургас намери за необходимо да му бъде назначен резервен защитник.

Съдът разпореди страните по делото да представят в 7-дневен срок въпроси към свидетел, който се яви за разпит в днешното съдебно заседание. Съдът прецени, че за процесуална икономия е удачно свидетелят да бъде разпитан по делегация в Софийски градски съд. По искане на държавното обвинение Окръжен съд – Бургас допусна да бъде призован по делото нов свидетел. За следващото съдебно заседание остава разпита на неявил се днес свидетел.

Процесът ще продължи на 18.09.2014 г. със събиране на нови доказателства.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук