20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Най-вероятно до края на деня ще бъде отворен пътят към Бургас

Надявам се, че до края на деня ще бъде разчистен района на произшествието и движението по път 1 към Бургас ще бъде пуснато”, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в предаването „Събуди се” на Нова тв тази сутрин.

Данаил Папазов„Възстановяването на нормалното функциониране на път 2 ще отнеме по- дълго време и това най-вероятно ще се случи късно в понеделник”, коментира министър Папазов, който от вчера е на мястото на инцидента в района на жп гара Калояновец.

Данаил Папазов уточни, че всеки влак има автоматично управление на скоростта, което обаче водачът може да изключи поради различни причини. По информация от железопътния превозвач, машинистът е бил изключително опитен, а неговият помощник от няколко седмици е имал право да управлява влак, под надзора на машинист.

Очаква се в следващите няколко дни компетентните органи, които разследват причините, довели до дерайлирането на влака на най-новия участък от железопътната инфраструктура, да се произнесат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук