12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Най-добрите млади строители отличиха в Бургас

Най-добрите млади строители отличи днес Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” – Бургас. Това се случи на училищния кръг на професионалното състезание „Най-добър млад строител”, организирано всяка година от Министерството на образованието, младежта и науката (МОНМ).

 

42-ма ученици от гимназията си оспорваха наградите в пет категории. Четири строителни:  „Сухо строителство”, „Зидарии с итонг”, „Мазилки и бояджийски покрития”, „Облицовки и настилки” и една – „Озеленяване и цветарство”. По регламент на министерството, оценяват се както теоретичните знания, така и уменията. Точки се дават за работно облекло, предпазни средства – каски и ръкавици, за ефективна организация на работното място, почистване на инструментите, спазване на срока, качество на изделието и оригиналност на идеите. Максимумът точки е 100. В комисиите влизат настоящи и бивши преподаватели на гимназията и представители на бизнеса. „Всички ученици работеха така добре, че догодина няма да наемам майстори за ремонта на гимназията, а ще взема вас”, каза при награждаването на победителите директорът на гимназията Веселин Пъйнев.

 

Участниците в дисциплините „Мазилки и бояджийски покрития”, „Облицовки и настилки” бяха оценявани индивидуално, а в останалите категории – отборно. Първи в дисциплината „Облицовки и настилки” стана Атанас Недялков от 12 д клас, специалност „Строителство и архитектура”. Той събра максимума от 100 точки. На точка от него остана единадесетокласникът Ганчо Кънев от същата специалност, но той бе изключително изненадан от друга награда – таблет и грамота „Баш майстор”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук