13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Най-добрият фаянсаджия в Югоизточна България е от Бургас

Ученик от бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” – Бургас спечели първото място в състезанието „Най-добър млад строител” – регионален кръг, което се проведе в Сливен миналия уикенд.

В направлението „Облицовки и настилки”,  Ганчо Георгиев Кънев от ХII а клас, с ръководител инж. А. Данаилова, завоюва първото място. Състезанието е второто ниво, след проведените първични кръгове във всички професионални строителни гимназии в Югоизточен регион. В него участваха ученици от осем професионални гимназии по строителство, вече класирали се първенци в своите училища.

Бургаската строителна гимназия спечели второ място за цялостно представяне. Индивидуалните отличия са както следва: В направлението „Мазилки и бояджийски покрития”, Десислава Живкова Костадинова от ХI а клас, с ръководител  инж. В. Ефремова, се класира на второ място.

В направлението „Сухо строителство”, отборът на Георги Иванов Найденов и Николай Йонков Големанов  от ХII б клас, с ръководител инж. Зл. Иванова, се класира на второ място. Отборът на Георги Стоянов Йорданов и Димитър Мартинов Василев от ХI а клас, с ръководител инж. Р. Джанкова,  в направление „Зидарии” се класира на четвърто място.

Всички участници, спечелили първи и втори места, ще продължат участието си в предстоящата VI Панорама на Професионалното образование, която ще се проведе от 24 до 26 април 2014 г. в Пловдив. В нея ще участват най-добрите ученици, излъчени от регионалните кръгове в цялата страна.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук