9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Най-известните арии в света звучат в Операта тази сряда

Кармен, Дама Пика, принц Калаф и Севилският бръснар оживяват на сцената на 9-ти март

Най-известните арии и дуети в света ще прозвучат тази сряда в изпълнение на звездите на Бургаската опера. Гала концертът, който  ще се състои на 9-ти март от 19:00 часа, ще завладее публиката с фрагменти от емблематичните произведения на Верди, Бърнстейн, Доницети, Белини, Маскани, Росини, Масне, Бизе, Чайковски, Бородин, Гуно и Моцарт.

Любителите на красивата музика ще могат да чуят арията „Несун дорма“(Никой не спи)  от операта „Турандот”, чиято финална фраза „Винчеро” е разпознавана по целия свят. На сцената ще прозвучат и арии от „Любовен еликсир”, „Севилският бръснат”, „Кармен”, „Норма”, „Трубадур”, „Дама Пика” и много други.

В концерта участват оркестърът и хорът  на Държавна опера – Бургас. Солисти са:  Диана Василева, Йоана Железчева, Мария Цветкова, Нона Кръстникова и мецосопраното Даниела Дякова.  Мъжките партии са поверени на тенорите: Георги Султанов, Даниел Дамянов, Стоян Даскалов, баритоните  Валери Турманов,  Йордан Христозов и  басите Делян Славов, Диман Панчев и Костадин Мечков.

Диригент е Ивайло Кринчев, диригент на хора е Невена Михайлова, а концертмайстор е Йордан Ковачев.

9-ти март ще предложи забавление и за най-малките. В 11:00 часа в залата на Операта ще се играе балетът – феерия от Йозеф Байер „Куклената Фея”. В представлението  участват солистите и ансамбълът  на балета на Държавна опера – Бургас. Хореографията е на  проф. Хикмет Мехмедов, а постановката на Недко Георгиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук