14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Наказание пробация ще търпи мъж, запалил машина

Наказание пробация ще изтърпи Николай Юренски, след като Районен съд Бургас одобри сключеното между него и Районната прокуратура споразумение за решаване на наказателното му дело. С него той се признава за виновен в това, че на 22.11.2014 год. в гр. Бургас, в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, находящ се в кв. „Долно Езерово“, в условията на съпричиняване с друго лице, по непредпазливост запалил чужд имот на значителна стойност – претоварваща машина марка „Senneboger 825 M-D“, собственост на фирма „Алси“ ЕООД, в резултат на което за дружеството са последвали значителни вреди в размер на 17 532 лева.

csm_SENNEBOGEN_825_M__2__460x377_8a87672d54    Днес в съдебната зала Юренски призна вината си и заяви, че разбира последиците на подписаното от него споразумение и доброволно се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Съдът установи, че причинените с деянието имуществени вреди в размер на 17 532 лева са възстановени и като намери, че предложеното от прокуратурата споразумение отговаря на закона и морала, го одобри. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и неподлежи на обжалване.

Николай Юренски е наказан с пробация с пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година, задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период и поправителен труд за срок от 6 месеца, която да изпълни по месторабота, с удръжки от месечното възнаграждение в размер на десет на сто в полза на държавата като времето, през което се изпълнява пробационната мярка не се зачита за трудов стаж.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук