13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Наказаха бургаски полицай за нанесен побой пред входа на Първо РПУ

Бургаският полицай Красимир Петров е наказан дисциплинарно за нанесен побой на Георги Карамарков, който заплашвал 9 годишния му син и негови приятели с газов пистолет. Наказанието, наложено от  директора на МВР  Бургас – комисар Милен Димитров, е за нарушение на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР.

Причина за проверката е инцидент, възникнал на 2 март  в късния следобед, когато служителят получил информация от сина си, за това че заедно с други деца са преследвани от непознат мъж с автомобил, който им крещял обидни думи и ги заплашвал с пистолет. Старши полицай Красимир Петков в цивилно облекло с личния си автомобил / по време, когато не е бил на работа и не е действал в качеството си на полицейски служител/ отишъл на местопроизшествието за да разговаря с децата и изясни случая. Междувременно съобщил на тел. 112 за инцидента и заплахата с пистолет спрямо подрастващите, искайки съдействие от полицейски автопатрул от Първо РУП – Бургас.

Установено е, че непознатия мъж е Георги Карамарков, като участниците в инцидента са поканени да дадат обяснения по случая в районното управление. На входа на Първо РУП – Бургас между двете страни, които били в състояние на афект, възникнало спречкване, в резултат на което старши полицай Петков нанесъл удар в областта на лицето на Георги Карамарков.

Спрямо полицейския служител е взето дисциплинарно отношение и същия е санкциониран, съобразно законовите разпоредби.

Във връзка с първоначалните данни за заплаха с пистолет спрямо подрастващите в Първо РУП – Бургас е образувано досъдебно производство, под прякото наблюдение на Районна прокуратура. Установено е, че оръжието на Георги Карамарков е газов пистолет, който е иззет по надлежния ред по повод воденото досъдебно производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук